Dilluns, 24 de Febrer de 2020 contacte
  inici | opinions de l'actualitat política | notícies i articles | contacte 


Notícies i articles

Acaba d'aparèixer el darrer número de "La Nació Catalana"
15 de juliol 2014

El portaveu del PNAC, "La Nació Catalana", ha arribat al n. 23, corresponent a l'estiu d'enguany. Amb l'eslògan "Ni OTAN ni Unió Europea" a la portada, conté diversos articles sobre l'actualitat política catalana, com la delinqüència que envaeix el nostre país, fets de comarques que sovint passen desapercebuts, com en aquest cas la ruïna dels castells de la Segarra i d'altres de caire més ideològic. Qui vulgui rebre un exemplar en paper només cal que el demani al correu d'aquesta pàgina.

Els companys de la Catalunya del Nord inauguren fòrum

El podeu consultar a http://pnac66.forumcrea.com/index.php.
Us invitem a participar-hi. A la gent del sud potser us sobtarà la molta presència del francès al fòrum, però heu de saber -molts ja ho sabreu- que la situació de la nostra llengua a la Catalunya del Nord fa que sigui impossible endegar-hi una empresa només en català.
Ànims i a participar-hi!

L’Ajuntament de Mollerussa (Pla d’Urgell) acaba de contractar tres policies romanesos
28 de gener del 2012

I cal recordar que a les proves per als aspirants, celebrades al Pavelló de la localitat, s’hi van presentar més de 80 aspirants, la majoria, lògicament, autòctons. No discutim que els escollits puguin ser bellíssimes persones, que poden fer molt bé la seva feina i que fins i tot la seva elecció hagi estat encertada. El que sí volem deixar clar és que fets com aquests desmunten un dels grans tòpics –i de les grans mentides- que fan córrer els partidaris de la immigració: els immigrants vénen a fer les feines que no volen fer els catalans.

El PNAC davant l 'anunci de la candidatura electoral d 'Identitat Catalana11 de juliol 2011

Davant la notícia apareguda avui a diversos mitjans de comunicació segons la qual Identitat Catalana promou una candidatura independentista de caire identitari per a les properes elecions estatals, el Partit Nacionalista Català valora positivament aquesta iniciativa: d’una banda, pel fet que demostra que aquesta part importantíssima de l’independentisme comença a organitzar-se; d’altra banda, per donar l’oportunitat a molts catalans que pensen com nosaltres a no llençar el vot votant CiU, ERC o candidatures similars.
Seguint en la seva línia de renunciar a qualsevol mena de protagonisme i de voler treballar només per l’alliberament de la nostra nació, el PNAC espera que es confirmi la candidatura i, lògicament, veure el programa que es presenta per donar-li el seu suport total.

Comunicat de la secció del PNAC a la Catalunya Nord sobre el Correllengua 2010

BREU ASSAIG DEL FRACÀS DE LA MOBILITZACIÓ DEL FINAL DEL CORRELLENGUA 2010

O quan el sectarisme de l 'esquerra frena la mobilització popular. Podem, clarament, atribuir el fracàs d 'aquesta manifestació, en termes numèrics, al sectarisme de l ' "esquerra independentista ". En efecte, sota la cobertura d 'una manifestació unitària, festiva i reivindicativa el el domini cultural, s 'amaga desgraciadament una vasta operació metapolítica apuntant a servir de trampolí als mundialistes. Poc escrupulosos a l 'hora d 'utilitzar les tesis regionalistes per seduir el poble i, a més, per falsificar els vertaders objectius de la lluita anomenada "regionalista ".
Una oservació: enguany es beneficiaven d 'un important ajut per a la lluita antiidentitària. En efecte: la paraula "antiidentitari ", utilitzada per una certa dreta, anomenada nacional i sobretot liberal, per segellar una aliança objectiva davant el vertader defensor de la identitat, és a dir, que els que lluiten per a la defensa dels pobles de soca europea, per a la seva supervivència ètnica a través de la defensa del domini cultural a fi de despertar consciències. L 'home del futur és el que ha de tenir la millor memòria, ja que, morta la memòria, es perd la justificació de la lluita. El jacobinisme, intrínsecament universalista, és la primera porta oberta cap a la mundialització.
Centrant-nos en el Correllengua d 'enguany, cal dir que en posicionar-se automàticament la manifestació perpinyanenca sota el signe de l 'estel vermell, es podia veure amb antelació el fracàs de tal empresa. Els nord-catalans no es deixen enganyar, saben que en aquest plantejament seran "els dindis de la farsa " d 'una vasta manipulació. No: la cultura no és un atribut exclussiu de l 'esquerra independentista. No fa avançar el debat, condicionant així el debat cultural. Al contrari, el fa retrocedir prohibint tot accés a la gent de bona voluntat que donaria sens cap dubte més suports, no negligibles, per al reconeixement cultural. Recordem la mobilització rècord dels catalans l 'any 2006 contra el projecte de George Frêche, antic president de la regió, i del seu canvi de nom de la regió Languedoc Roussillon en Septimània. Les claus de l 'èxit d 'aquella manifestació? Són simples: la unitat dels catalans sobre la corda sensible de la defensa de la identitat, però sense la manipulació de la capella política, ja que la identitat catalana és propietat de tots els catalans.
¿Què pensar, doncs, quan s 'acudeix amb la família a una manifestació festiva, honorable pel tema de la reivindicació, però a la qual hom es troba envoltat d 'una colla de militants internacionalista carregat d 'estel vermells? I on les seves "senyeres " es troben també carregades d 'estels vermells? Això significa, evidentment, que aquests pertanyen a la branca marxista del catalanisme. Per tant, el moviment queda polititzat.
Què pensar, doncs, si a més a més, en lloc de veure balls típicament catalans, s 'assisteix a un concert de tam-tam africà? Recital, certament, molt honorable, però en una manifestació més adequada.
A meditar: veure la xifra de la mobilització de l 'estiu del 2005 contra el projecte de Septimània -7000 persones- davant les 500 del Correllengua d 'enguany.

A Mollerussa (Pla d 'Urgell), ja no parla català ni el 50% de la població30 de gener de l´any 2010

Fa només quinze anys, vint a tot estirar, a Mollerussa parlava català el 80% de la població. Hi havia una important colònia d 'aragonesos i andalusos, però la població autòctona era majoria i per això mateix la integració dels immigrants avançava a poc a poc.
Aquesta darrers vints anys hi ha hagut l 'anomenada "nova immigració ", bàsicament romanesos, africans i sud-americans, que avui representen gairebé el 40% de la població de Mollerussa. Sumeu a aquest 40% els espanyols que continuen exercint com a tals i no cal ser gaire llest per treure conclussions.
I això en una època de crisi. Ara imagineu que ve una època de bonança econòmica i es comencen a posar en funcionament els diversos polígons industrials projectats a l 'entorn de la ciutat i pobles veïns. Qui parlarà català a Mollerussa d 'ací vint-i-cinc anys? El 10% de la població?

Campanya en favor dels serbis de Kosovo

L 'ONG francesa "Solidarite Kosovo " està preparant una nova campanya, com fa anys que porta a terme, en ajuda dels serbis que sobreviuen a Kosovo, sota la pressió dels albanesos que s 'han fet els amos d 'aquella part de Sèrbia.
Si voleu col.laborar amb aquesta campanya, podeu enviar la vostra ajuda a:

Solidarite Kosova, B.P. 1777
38229 Vizille (França)

Per més informació, podeu visitar la seva pàgina: www.solidarite-kosovo.org.

Hem d 'ajudar tant com puguem els serbis que queden a Kosovo. després que la gran majoria ja hagin estat expulsats de la seva terra. La presència i la resistència d 'aquests milers de serbis, la seva fermesa en defensa de la seva terra, és no solament un acte de dignitat nacional sèrbia, sinó també un exemple per a molt països, com Catalunya, on veiem que la gent autòctona, a poc a poc, estem quedant en minoria a la nostra pròpia terra, per la causa que tots coneixem.

Coses que cal saber -i que ens amaguen- sobre el Canal Segarra-Garrigues

Fa uns dies, els dirigents del canal Segarra-Garrigues van convocar una manifestació a Barcelona per queixar-se d 'una retallada en la seva zona regable d 'unes 20.000 hectàrees. A banda d 'altres consideracions, em va sorprendre molt que la manifestació fos convocada... un dilluns al matí, dia laboral, també per als pagesos. I per què no convocar-la un dissabte, que cridaria més a la participació?

Preguntant el tema a gent del sector, algun dels quals era a la manifestació, la resposta és la següents: si es feia en dilluns, podien anar a la manifestació els "treballadors " del canal, des de paletes a administratius. Anar a la manifestació, evidentment, a canvi d 'un dia de festa, viatge i dinar pagat. És a dir, dels quatre-cents "pagesos " que hi havia a la manifestació, la meitat no eren pagesos i hi van anar per compromís.

Si la manifestació es feia en dissabte, aquests treballadors no hi haguessin anar i quedava en evidència el fracàs clamorós de l 'acte i la situació de desmotivació total que viu la pagesia catalana i com aquesta està manipulada, com en aquest cas, per encobrir altres interessos.

Així va Catalunya! I això és només un exemple de la permanent manipulació que hi ha a tots els nivells.

Què passa amb el tèxtil català?

És només una de les moltes notícies que aquests darrers anys han aparegut en relació amb la indústria tèxtil catalana o, millor dit, amb el que queda d 'ella: l 'empresa Gorina, amb seu a Sabadell i diversos tallers repartits per comarques, entre altres a Menàrguens (la Noguera), ha hagut de tancar per un deute de 6 milions d 'euros. 105 treballadors s 'han quedat sense feina per 6 milions d 'euros.
Cal preguntar-se què ha fet -si és que ha fet res- la Generalitat per evitar el tancament d 'aquesta empresa. Quan les subvencions per a la SEAT es despatxen en partides de 400 o 500 milions, sembla estrany que només per 6 milions hagin passat a l 'atur 105 persones.
El tèxtil, com altres sectors de l 'economia catalana, està condemnat a mort. Fa nosa, com els pagesos o ramaders. Aneu a saber per què.

Acció del PNAC pel Correllengua a Perpinyà

Els companys del PNAC del Rosselló van penjar diverses pancartes demanant l 'oficialitat del català a la Catalunya Nord. Podeu veure les imatges a //cat.novopress.info.
Per altra banda, s 'acaba de publicar el número 17 de "La Nació Catalana ", dedicat al tema del català al Nord.
La lluita continua!

Catalunya es pot quedar en 10 anys sense pagesos

És un fet que ja es veia venir des de fa anys, però les declaracions de la Unió de Joves Pagesos, secció de la Unió de Pagesos, a la Fira de Sant Miquel de Lleida, donen caire oficial al tema.
Fa anys que els que manen de veritat en aquest país van decretar la mort de la pagesia catalana, com a principal objectiu perquè la terra catalana, en aquest cas la terra agrària, vagi a parar a mans de les multinacionals. I davant aquest fet, tots els partits parlamentaris catalans han fet la seva feina: agafar la campaneta com els escolanets a missa i... garraning, garraning... I a final de mes, a cobrar, que per això al Parlament i altres institucions. Els partits parlamentaris catalans, amb CiU i ERC al capdavant, dediquen més esforços a defensar els immigrants i la construcció de mesquites a Catalunya que a defensar els pagesos... I l 'independentisme, què fa per defensar la pagesia i altres sectors econòmics tradicionals catalans, també a punt de desaparèixer, com la ramaderia, el petit comerç, la pesca... Res. L 'independentisme, sigui l 'EI o l 'interclassista, tenen tanta feina en fotre 's els plats al cap entre ells que no es poden ocupar dels problemes reals del país...
En fi, que entre uns i altres, se 'ns està morint un part essencial de Catalunya, ja que la pagesia no es un sector econòmic més, és la part de la societat catalana més fidel i semblant a la Catalunya de sempre, la que fa que algunes zones del país continuïn mínimament poblades, que es mantingui la riquesa que representa les variants dialectals de la llengua, bona part de la cultura popular... No podem permetre que la pagesia acabi de morir!
El PNAC ja va cridar fa anys l 'atenció sobre el problema a través del seu portaveu, "La Nacio Catalana ". N 'hi que se 'n van riure. Continuarem la lluita en defensa de la pagesia catalana. La primera campanya, en defensa de la vinya i les importacions de vi, que estant arruinant moltes famílies de comarques com la Terra Alta, el Priorat, el Penedès...
Esperem, almenys pel que fa l 'independentisme, no trobar-nos sols en aquesta lluita.

El correu pnac@eresmas.com queda inutilitzat

Definitivament, el correu pnac@eresmas.com que apareix a revistes i en aquesta mateixa pàgina per contactar amb nosaltres, ha passat a millor vida. Per fer-ho, entre a l 'apartat "contacte " i rebrem sense cap problema el que ens envieu.

Acte per Kosovo a Perpinyà

El passat dissabte 23 d 'abril, els companys del PNAC del Rosselló van fer un acte a la plaça de Catalunya de Perpinyà contra la independència de Kosovo i en defensa de la minoria sèrbia, els autèntics amos d 'aquella terra. Es pot trobar més informació i fotografies a //cat.novopress.info/

Kosovo és terra sèrbia

Els rumors que des de fa mesos se senten sobre la independència d 'aquesta part de Sèrbia, s 'han accentuat darrerament amb les eleccions que han donat la victòria als independentites albanokosovars.
El PNAC està totalment en desacord amb la independència de Kosovo perquè representaria consumar la invasió demogràfica que aquesta terra -bressol de la nació sèrbia- pateix des de fa segles per part dels musulmans albanesos.
Que els albanesos hi són majoria? També són majoria els francesos a la Catalunya Nord i els espanyols al Baix Llobregat o a l 'Alacantí...
Per entendre el que passa a Kosovo, imaginem per un moment el següent: els espanyols que són majoria a les comarques del Vallès, Barcelonès, Baix Llobregat... decideixen expulsar els quatre catalans que queden allà i fer un nou país independent de Catalunya. Ens agradaria? Doncs això és el que passa a Kosovo.
Des d 'aquí, la nostra solidaritat amb la minoria sèrbia de Kosovo i la reiteració a aquesta independència que res té a veure ni cap paral.lelisme possible amb la de Catalunya o Euzkadi respecte Espanya.

Correu del simpatitzant

L 'última nota que hem rebut ve del Penedès. Ha estat oportunament contestada.
Una cosa molt important: en aquesta nota se 'ns fa saber que l 'autor ens havia escrit amb anterioritat i no havia rebut resposta. La causa és que nosaltres no havíem rebut el seu missatge. És un fet que ja sospitàvem feia temps: hi ha correus que ens envien i que mai ens arriben a nosaltres, suposem que per alguna "interferència " externa. Per això comuniquem als simpatitzants del PNAC que és més que probable que ens hàgiu escrit i els vostres correus NO ENS HAGIN ARRIBAT. Serà aquesta l 'única causa per la qual no us hem contestat.
Procurarem resoldre el tema, si és que és culpa nostra. De qualsevol manera, de no rebre resposta, podeu optar pel correu ordinari, encara que el tràmit sigui una mica més pesat.

Notícia del País Valencià

Ens arriben notícies preocupants del País Valencià. Moltes comarques valencianes, com a les de la Catalunya Nord, tenen damunt l 'amenaça del "model mallorquí " de creixement: desapareguda l 'agricultura, cal omplir els termes municipals de camps de golf i urbanitzacions.
Concretament a Albaida, a la comarca de la Vall d 'Albaida, es prepara una macrourba- nització destinada a jubilats suïssos i austríacs. A Albaida mana el PP, cosa que farà pensar a més d 'un que ja hem trobat l 'arrel del mal. El cas és que a la comarca de la vora, la Safor, tenim el municipi de Simat de la Valldigna, on passa el mateix, amb la diferència que allí governa el PSOE. I més cap al nord, a la Ribera Alta, un altre poble amenaçat pels camps de golf i urbanitzacions: Albalat dels Taronguers. I qui mana a Albalat dels Tarongers? El Bloc Nacionalista Valencià. I fa el mateix que el PP i el PSOE.
Quines conclusions podem treure d 'això? EL que ja hem dit altres vegades: el polítics professionals són tots iguals, només aspiren al poder pel poder i, segona conclussió, quan arriben al poder s 'adonen que qui realment mana en aquest país és el capital: la banca, l 'empresariat, les immobiliàries...

Joves catalans no poden estudiar Medicina a Catalunya

És una nova prova de com van les coses en aquest país nostre. A l 'hora de triar la carrera a cursar l 'any que ve, molts joves catalans, amb una nota a la Selectivitat de 8 o més punts, s 'han trobat que se 'ls ha negat la plaça per no haver arribat a la puntuació exigida, encara més alta. Això sol no seria cap cosa greu. L 'escàndol és que centenars de joves portuguesos -sí, heu llegit bé: portuguesos- sí han trobat plaça per estudiar mecidina a Catalunya, perquè aquests joves portuguesos... tenen preferència davant els catalans. Perquè la cosa acabí de ser vergonyosa, als portuguesos no els demanen cap nota de tall ni selectivitat i, només arribar, el primer que fan es demanar les classes en castellà.

"Arenas castellanas "

Una empresa radicada a Segòvia (Espanya), anomenada “Arenas castellanas”, i dedicada a fornir d’arena als camps de golf, ha demanat a la Generalitat permís per explotar, és a dir, per destruir, diverses serres i turons de Tornabous, Barbens i altres pobles de l’Urgell i el Pla d’Urgell.
Podem comprovar, una vegada més, com els interessos econòmics d’empreses, i a més espanyoles, són una amenaça per a una part tant important per a Catalunya com és el seu paisatge.
Aquestes serres i turons, que formen part des de fa segles del paisatge i de la memòria col.lectiva d’aquests pobles de l’Urgell i Pla d’Urgell, poden quedar convertits en un paisatge lunar. Tot depèn de la sensibilitat ecològica del Tripartit, en aquest cas, el tema, en mans d’IC.
¿Donarà la Generalitat el permís necessari per tirar endavant aquest projecte?

A les Illes (Vallespir), només queda una persona que parli català

Ens comenta un simpatitzant que, per qüestions de feina, ha fet un petit viatge per la Catalunya Nord. Com ja sabem, allà la qüestió, sobre tot pel que fa a la llengua, està en una situació terminal. N 'és bona prova que al petit poble de les Illes, al Vallespir, a pocs quilòmetres de la Jonquera, només queda un habitant que parli català... i encara el parla poc, perquè la seva mateixa família, dona i fills, ja només parlen francès. La resta del poble són sobretot jubilats francesos.
Unes hores abans, en un poble del Rosselló -Tresserra- li van explicar una anècdota que ajuda a entendre com s 'ha arribat a aquesta situació: una àvia d 'uns vuitanta anys recordava que a l 'escola, quan era petita, hi havia "la bata de llunes ": una baa que feien posar, com a càstig, a l 'alumne que agafaven parlant en català. El que la portava a l 'acabar el dia, s 'havia de quedar castigat escrivin cent línies la frase: "Je ne parlaré plus catalan " (jo no parlaré més català). És tan trist com real.

Tripartit: els mateixos gossos amb diferents collars7 maig 2007

Certament, molts ens vam alegrar, en major o menor mesura, del canvi de règim que va suposar la fi del pujolisme... però la realitat ha fet bo aquell refrany que diu: "Els mateixos gossos, amb diferents collars ".
És cert que el pujolisme era un sistema tan corrupte que qualsevol canvi era bo, però els fets demostren, cada dia més, que l 'anunciat canvi ha sigut sortir del foc per caure a les brases roents d 'una colla de progres d 'escaparat, una colla de farsants que l 'únic que volen les viure de la política, mentre fan passar la gent amb raons, amagant la seva corrupció amb promeses d 'infinit termini o cortines de fum, com l 'autodeterminació o el nou Estatut. No ens fem cap il.lusió amb el "nou Estatut ". ¿De què han de servir més competències, de què han de servir més diners si els que els han d 'administrar se 'ls han de gastar fent presons?
I és que, ben mirat, on és l 'anunciat canvi del tripartit? Que faran tantes presons? Que ens apujaran el preu del combustible perquè els immigrants il.legals tinguin de franc la sanitat? Que els homosexuals es podran casar i adoptar fills? Que als instituts cada dia hi ha més droga? Que aviat no quedaran pagesos? Que al pas que anem aviat hi haurà més moros que cristians?
Dels molts exemples que il.lustren cada dia aquesta estafa que és el tripartit, n 'agafem un de no molt mediàtic, però altament significatiu. Quan eren a l 'oposició, els nois del tripartit es van fer un tip de demanar la creació d 'un gas-oil professional per als pagesos. Ara que manen, per què no el creen? Diuen que no hi ha pressupost, En canvi, fa uns mesos, els nois del tripartit van acordar donar una cabassada de milions -d 'euros- de subvenció a les estacions d 'esquí de Super Espot i Port Ainé. ¿No hi ha diners per als treballadors de la terra i sí per a les estacions d 'esquí?
Per acabar amb aquest sistema corrupte, només hi ha una solució: la lluita constant, ferma i guiada pel lema que va fer conegut Francesc Macià: "Ni dretes, ni esquerres: Catalunya! ".


info@terralliure.com